Gimbe

El Repte 2021

El Repte 2021

Com podem treure el màxim partit de la participació en el repte

Benvinguts i benvingudes al repte!

Estem contents de trobar-vos aquí, al repte que us proposem.

Us oferim els primers consells per emprendre el repte!

Dilluns es desplegaran els continguts inicials per a la primera setmana. Esperem que siguin engrescadors i que entre tots comencem l’any amb empenta i il·lusió!

 

CONSELLS I MATERIAL QUE NECESSITES PER COMENÇAR L’ENTRENAMENT

 

 1. És important que trobis un espai on et sentis còmode, ample i ben ventilat, i on puguis guardar-hi el material per tenir-lo sempre a mà. Posem-nos-ho fàcil!
 1. En la mesura del que et sigui possible, hauries de reservar aquesta estona a la teva agenda i fer que sigui inamovible. Entrenar sempre a la mateixa hora et dona un ordre i una estructura, i amb els dies hauràs creat un hàbit, que farà que sigui molt més fàcil dur-lo a terme. Pot ser al matí o a la tarda…però aquesta estona és sagrada! Dedica el temps que calgui a pensar quina pot ser la millor hora per a tu…i que res ni ningú s’atreveixi a treure-te-la!
 1. Posa’t roba còmode. Que no surtis de casa no vol dir que no ens haguem de sentir bé i còmodes durant l’entrenament! Necessites roba més aviat ajustada per evitar que et molesti o et limiti el moviment i perquè, si tens un mirall, puguis veure la posició del teu cos, per evitar postures incorrectes… Uns leggins, un top i una samarreta ajustada, amb un bon calçat esportiu seran els teus principals aliats! 
 1. Anem ara pel material necessari per poder realitzar totes les activitats. Et detallem aquí el més bàsic, l’imprescindible. Amb el temps, seràs tu qui sentirà la necessitat d’ampliar aquest material per seguir entrenament al màxim nivell… Aquí van els imprescindibles:
  • Estoreta. Per realitzar els exercicis a terra, en pots trobar de totes les mides i preus, tu tries!
  • Manuelles o disc de pes. Les necessitaràs en tots els exercicis amb pes. Tria-les en funció del teu estat de forma actual, però que no et sigui un pes còmode, t’ha de costar fer les últimes repeticions! Amb el temps, podràs ampliar el pes afegint uns llasts als canells o turmells… Si no pots accedir a unes manuelles, unes ampolles de 1’5l d’aigua i una garrafa de 5l poden ajudar-te al començament!
  • Bandes elàstiques. Les trobaràs classificades per colors, corresponent cadascun a un nivell de resistència diferent. Segueix la mateixa pauta que amb les manuelles, ha de fer una resistència que puguis executar però que no et sigui fàcil!
  • Barra de pes lliure. És una barra llarga que ja té un pes incorporat en la seva estructura. Si no pots accedir a una, recicla un pal d’escombra afegint-hi un pes als dos extrems (una ampolla d’aigua, per exemple)…i ja tindràs la teva barra de pes lliure personalitzada!

 

Ja tens tot el que necessites! Comencem?

 

LES 10 CLAUS PER COMENÇAR A MILLORAR LA TEVA ALIMENTACIÓ

 

 1. Menja només quan tinguis gana de veritat. Lagana de veritat és aquella que notem físicament a l’estómac. Existeixen altres tipus de gana que es poden confondre amb la necessitat real d’ingerir aliments.
 2. Intenta espaiar els àpats i deixar un mínim de 4-5 hores entre ells, així deixaràs descansar el teu sistema digestiu, serà més efectiu quan sigui necessari i es reduirà la distensió abdominal (inflor). Fer 3 àpats al dia, sempre de bona qualitat, pot ser suficient (esmorzar, dinar i sopar).
 3. Redueix el consum de cereals i farines i làctics. Sempre se’ns ha fet creure que són aliments imprescindibles malgrat que no és així. Esmorzar sense pa i làctics és possible i dinar sense pasta també. Hem d’observar la nostra tolerància a aquests aliments ja que no és que estiguin desaconsellats eh! Simplement depèn cada persona i dins de cada persona dependrà també de com tinguem el sistema digestiu en cada moment.
 4. Beu quan tinguis sensació de set. Escull aigua, brous o infusions sense sucres ni edulcorants. Si no tens sensació de set fixa’t en el color de l’orina, que ha de ser transparent o com el suc d’una llimona. Si és més fosca indica deshidratació.En ocasions especials escull aigua amb gas o alguna beguda prebiòtica com el Kombutxa.
 5. Menja amb plena consciència i degustant els aliments. Si fem altres coses o tenim estímuls a davant durant l’àpat és més difícil menjar el que realment necessitem perquè estem desconnectats del nostre sistema de gana-sacietat. Si ets conscient i crees un espai per fer-ho gaudiràs més dels àpats i necessitaràs menjar menys. Tant important és què mengem que COM mengem.
 6. Consumeix aliments de temporada. És més sostenible, més econòmic i més saludable, ja que els aliments estacionals ens aporten allò que necessitem en cada època de l’any. La síndria ens hidrata a l’estiu i les cols ens aporten vitamina C pel sistema immune a l’hivern.
 7. Fuig dels ultraprocessats. Evita els aliments manipulats per la indústria amb llargues llistes illegibles d’ingredients ja que contenen sucres, greixos refinats i additius amb efectes en la salut. A més com que són ultrapalatables distorsionen el nostre sentit del gust, creen addicció i alhora no ens permeten gaudir dels aliments saludables ja que això fa que no els trobem gustosos.
 8. Menja aliments de veritat. Els no manipulats, els no envasats…els de sempre vaja! Només fa falta tenir una mica d’imaginació per combinar-los i fer preparacions delicioses perquè menjar bé es comparteixi en un plaer.
 9. Més mercat i menys supermercat. Si fem la compra en petits comerços ens estalviarem de passar pels infinits passadissos replets de processats i per tant farem una compra més saludable. Ep! Que es pot anar al supermercat eh! Però fent l’esforç de passar d’aquests passadissos. Tingues en compte que si fem la compra en petits comerços també afavorirem l’economia local.
 10. Aplica el sentit comú en el teu dia dia i tingues lament oberta. Escolta’t i entendràs què necessita el teu cos en cada moment, això no es fàcil especialment si estem orgànicament molt desconnectats de les nostres necessitats però amb temps i entrenament és possible. Obre la ment a tastar preparacions i aliments nous per a tu, pensa que molt sovint les barreres són més mentals que reals. Tu pots!

 

Descarrega els consells: el repte- consells inicials nutrició

Gràfic: Què entenem per un plat saludable

EL PLAT SALUDABLE

 

OBLIGATÒRI LLEGIR. I sempre, abans de començar. Prendre responsabilitat per a la nostra salut. Prenem responsabilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *