Activitats aqüàtiques

Natació

Els més de 30 anys dedicats a ensenyar a nedar a Manresa i rodalies ens avalen. Descobreix els nostres cursos de natació adaptats per als més petits fins a entrenaments especialitzats per a tots els nivells.

Servei Natacio Gimnas Gimbe Manresa

Escola

de Natació

Descobreix l'Escola de Natació de Gimbe Manresa, amb programes adaptats per a totes les etapes, des de nadons fins a joves de 14 anys.

Amb un enfocament específic, aspirem a que cada nen-jove desenvolupi una bona tècnica en els diferents estils de la natació.
NADONS

Cursos de natació per a nadons de 3 a 36 mesos.

INFANTS

Cursos de natació per infants de 3 a 14 anys

ENTRENAMENT
PERSONAL

Apren a nedar de manera individualitzada i al teu ritme

ADULTS

Cursos de natació d’iniciació i perfeccionament

Cursos Intensius de Natació (Estiu 2024)

Cursos de Natació per a Nadons

(de 3 a 36 mesos)

Horari

Divendres
16.45 a 17.30

Principi Fonamental

En aquesta activitat, Pares i mares es submergeixen a l’aigua amb els seus petits, convertint la piscina en un espai familiar ple d’alegria i aprenentatge compartit.
A través del curs, proporcionem als adults les eines i recursos essencials per aprendre a acompanyar i ajudar els seus fills i filles a familiaritzar-se amb l’aigua.

Característiques de l'Activitat

Els cursos de natació per a nadons consisteixen en una activitat lúdica-recreativa per oferir la primera experiència del nen en el medi aquàtic, afavorint el seu desenvolupament cognitiu, motriu i socioafectiu.
Les classes es duen a terme amb un adult (pare, mare, …) dins l’aigua juntament amb el nadó.

Objectius Principals

Els objectius principals dels cursos de natació per a nadons són:

Inscripció al Curs de Natació per a Nadons

Escola de Natació per a Infants

(de 3 a 14 anys)

Horari

Truca'ns i informa't sobre
els horaris de cada grup

Característiques de l'Activitat

En l’escola de natació, englobem tots els nivells, des de la iniciació de les habilitats aquàtiques fins al perfeccionament de les tècniques de natació.
Els participants es classifiquen en grups segons la seva experiència al medi aquàtic, amb cada nivell identificat pel color del casquet (blanc, groc, vermell, verd i blau).
Els grups estan dissenyats per assegurar una experiència personalitzada, oferint tant opcions de sessions amb grups reduïts (amb un màxim de 5 infants) com amb grups oberts (amb un màxim de 8-10 infants), per garantir un aprenentatge efectiu i adaptat a les necessitats individuals.

Objectius per nivells:

Coneixement Aquàtic

Color Blanc

L’objectiu principal del nivell inicial és el de començar a sentir-se còmode a l’aigua

Això ho treballem aprenent a fer moviments com:

Aquest nivell serà el primer que els nens faran sense el suport dels pares i iniciaran el camí a l’aigua amb el casquet blanc.

Adaptació
Aquàtica

Color Groc

L’objectiu principal del nivell d’adaptació és el d’aprendre a mantenir el cos horitzontal.

Això ho treballem aprenent a fer moviments com:

Amb el casquet groc compliran aquests objectius.

Tecnificació Aquàtica

Color Taronja i Verd

L’objectiu principal del nivell de tecnificació és el millorar la tècnica dels estils de natació, per millora dels desplaçaments.

Això ho treballem aprenent els diferents estils:

En aquest nivell, els nedadors, obtindran els casquets taronja i verd.

Curs de Perfeccionament

Color Vermell i Blau

L’objectiu principal del nivell de tecnificació és dominar i perfeccionar tots els estils i introduir elements avançats.

Això ho treballem fent:

En aquest nivell assoliran els casquets vermell i blau.

Inscripció a l'Escola de Natació per a Infants

Informació adicional per als cursos

Per als cursos cal portar:

Informes i avaluacions per als grups Infantils

Calendari

Els cursos s’adapten al Calendari Escolar: de Setembre a Juny.

Escola de Natació per a Adults

Horari

Dimarts
13.30 a 14.15

Beneficis de l'Activitat

Els beneficis que rep el nostre cos en practicar la natació recauen en la musculatura, les articulacions, i la flexibilitat. Nedar també estimula la nostra capacitat motriu, millora la circulació, entre altres beneficis. Neda per a millorar el teu cos i relaxar la teva ment.
Aquests cursos són dirigits als adults que volen aprendre o a perfeccionar el seu nivell de natació.
Tenim dos nivells, ambdós grups el tècnic en natació s’adapta al nivell de cada alumne tenint en compte les seves necessitats i progrés.

TIPUS DE CURSOS:

INICIACIÓ / BÀSIC

Per a persones sense coneixements de natació.

Objectius:

PERFECCIONAMENT

Per a persones nadadores i amb facilitat en el mèdi aquàtic.

Objectius:

Inscripció a l'Escola de Natació per a Adults

Llars d’Infants, Primària i ESO​

Natació a l'Escola

Oferim un servei especialitzat per a totes les escoles interessades en proporcionar sessions d’aprenentatge aquàtic.
També participem en el programa Natació a l’Escola, subvencionat per l’Ajuntament de Manresa.

Per obtenir més informació i personalitzar la vostra experiència, si us plau, cliqueu al botó inferior i us enviarem tota la informació per dur a terme una emocionant jornada aquàtica a la vostra escola.

Caps de setmana i festius

Piscina Familiar

Gaudiu amb els vostres fills de la piscina del Gimbe els caps de setmana i festius de 12 h a 14 h.
Aprofiteu els caps de setmana i festius per crear i compartir bons moments familiars

Els infants fins a 13 anys són responsabilitat dels pares durant la seva estada al Gimbe, tant al vestidor com a la piscina.
Disposem de vestidors infantils per a la vostra comoditat

Equip Tècnic
Qualificat

Estem compromesos a oferir una experiència educativa i segura a l'aigua. El nostre personal compleix tots els requisits legals i està dedicat a proporcionar un ambient enriquidor per als participants

Experiència i Motivació

L'equip té una amplia experiència en la formació de diferents grups d'edats, des dels més petits fins als adults. Estem compromesos amb la motivació i l'estímul positiu per fomentar la confiança dels participants a l'aigua.

Formació Continuada

Per mantenir-nos actualitzats amb les últimes pràctiques i metodologies en la natació, l'equip participa regularment en formacions i seminaris.

Focalització en la Seguretat

La seguretat dels participants és la nostra prioritat principal. L'equip està entrenat per gestionar situacions d'emergència i mantenir un entorn segur a la piscina.

*Tots els membres de l’equip compleixen amb les certificacions i llicències requerides per impartir les sessions de natació.

PREGUNTES

FREQÜENTS

Les classes de natació grupal per a infants es recomanen generalment a partir dels tres anys, també podeu trobar l’opció amb nadons a partir dels sis mesos. És important començar d’hora per promoure la confiança a l’aigua i el desenvolupament de les habilitats aquàtiques.

La natació ofereix una gran varietat de beneficis per als infants, incloent-hi el desenvolupament físic i motor, la millora de la confiança, la coordinació i l’equilibri, a més de promoure un estil de vida saludable i fomentar la seguretat a l’aigua.

Els programes de natació per a infants poden incloure diferents nivells, des de l’inicial, fins al nivell de perfeccionament de tècnica. Els nivells se solen determinar segons l’edat, les habilitats i l’experiència prèvia a l’aigua de l’infant. És recomanable fer una sessió de prova individual per tal d’aconsellar correctament un grup de nivell adequat per a l’infant.

És obligatori l’ús de vestit de bany, un casquet de bany que es proporcionarà el primer dia de curset i ulleres opcionals. Cal també una tovallola per a quan surti de l’aigua.

El personal supervisa les sessions i es prenen precaucions i mesures necessàries per a la sessió. Les primeres sessions de nivells principiants es dediquen exclusivament a la seguretat aquàtica, així com aprendre els mecanismes de flotació.

Les sessions de natació infantil duren 45 minuts i són un cop per setmana, tot i que es pot escollir, sempre que hi hagi disponibilitat, l’opció de dos cops per setmana.

Pots inscriure al teu fill als cursos de natació a través del nostre lloc web o visitant la recepció del centre esportiu. Allà podràs informar-te sobre els nivells i horaris de les classes disponibles. És recomanable inscriure’s amb antelació per garantir la plaça del nen/a.

L’accés als cursos de natació és de màxim 15 minuts abans de l’inici del curs. Aquest temps permet una preparació adequada, com canviar-se de roba de bany, i assegurar-se que el nen estigui còmode i preparat.

No, en general, no és possible recuperar una sessió perduda del curs de natació. Els horaris de les classes estan programats per garantir la consistència i el progrés dels nens, i les places són limitades. Si hi ha circumstàncies especials, si us plau, poseu-vos en contacte amb els monitors/es o amb la recepció del centre per a més informació.

Sí, durant el curs de natació, organitzem una setmana de portes obertes cada trimestre, en què els pares tindran l’oportunitat de veure als seus fills en acció i veure les seves sessions de natació. Aquesta és una ocasió perfecta per a veure els progressos dels nens i entendre millor el que aprenen durant les classes. Les dates de la setmana es proporcionaran amb antelació als pares.

Sí, en finalitzar els cursos de natació, els nens rebran un diploma o un reconeixement de la seva participació i avenç en el programa. Aquests reconeixements són una manera de celebrar els èxits dels nens i motivar-los a continuar millorant les seves habilitats aquàtiques.