Entrena el sistema cardiovascular, gaudeix de bons moments i practica el ciclisme indoor
Coneixes el Ciclisme-Indoor? Amb aquest article t’ajudem a saber els bàsics d’aquesta activitat i t’encoratgem a què la vinguis a provar.
1.- Que es el ciclisme indoor?
Es tracta d’una activitat dirigida per un instructor, on a través de la música, es realitza un entrenament determinat amb diferents objectius.
2.- Qui pot practicar el ciclisme indoor?
Tothom, aquesta activitat està perfectament indicada per a tot tipus de persones amb diferents nivells de forma física. Les ganes de pedalar i passar-ho bé son la clau.
3.- Quins beneficis rep el nostre organisme practicant aquesta activitat?
Moltíssims, a nivell orgànic: millora del reg sanguini, enforteix el tren inferior del cos, millora la producció d’oxigen, elimina greixos, tonifica cames i glutis, afavoreix el reforç lumbar, millora la nostra capacitat aeròbica, etc.
A nivell mental, ajuda a alliberar l’estrès diari, millora la relacions socials, genera “endorfines”, desconnexió del món exterior, genera benestar, etc.
4.- Té efectes contradictoris el ciclisme indoor?
No. Si es practica l’activitat amb la supervisió d’un tècnic degudament format, l’activitat no presenta contraindicacions, a demés es tracta de l’activitat amb diferència que menys lesions es pateixen durant la pràctica d’aquesta.
5.-Que he de portar per practicar l’activitat en una classe?
És obligatori l’ús de la tovallola i aigua. A demés es molt recomanable utilitzar roba específica de ciclisme, i molt recomanable l’ús de sabates específiques per a l’activitat. Per poder realitzar amb més seguretat, i perquè els entrenaments es puguin portar a terme amb els beneficis indicats, es molt important l’ús del pulsòmetre amb totes les nostres dades introduïdes.
6.- Si practico ciclisme indoor, m’aprimaré?
Depèn. Les classes tenen un entrenament determinat i concret per a cada una de les sessions practicades. Hi ha classes que son aeròbiques (pensades per aprimar), i altres de potencia o anaeròbiques on es busca un augment de la massa muscular.
7.- Quin ritme de pedal he de portar per entrenar millor?
El ritme de la pedalada durant la sessió, ha de ser la que marca l’instructor de la classe, i aquesta a la vegada va en consonància al ritme de la música en cada moment. Es bàsic aconseguir portar el ritme marcat, ja que en cas contrari, l’entrenament planificat, no es durà a terme i els nostres objectius no es compliran.
8.- Hi ha exercicis contraindicats al damunt de la bicicleta?
Si i molts. Els únics exercicis permesos en l’activitat, son aquells que es relaciones directament amb el món del ciclisme, es a dir, pedalar assegut o dempeus amb una resistència o una altra. Hi ha molts estudis que mostren el perquè hi ha exercicis que estan prohibits, com ara pedalar endarrere, bloquejos, sprints, flexions… El ciclisme indoor, com bé diu el seu nom es ciclisme.
9.- Es normal acabar les classes amb mal a l’esquena, braços o cervicals?
No. Si hi ha qualsevol tipus de dolència abans, durant o després de l’activitat, es molt important que ho comenteu amb el vostre instructor. Ell serà que us ajudi a que aquestes molèsties desapareguin millorant la posició de la bici o alguna tècnica de pedal concreta.
10.- Poden malalts crònics, lesionats o embarassades, practicar ciclisme indoor?
Sí. Sempre que ho facin sota les recomanacions que el seu metge l’hi marquin i amb un justificant mèdic on l’instructor sigui coneixedor d’aquests límits o particularitats.
Aquesta article tindrà una segona part, consulta els horaris mentrestant i comença a practicar.