Curs de Mindfulness

ACTIVITAT DESTACADA DEL MES DE GENER

 

.

Vols aprendre una pràctica que t’ajudarà a millorar la gestió emocional, el teu estat mental i el teu benestar en conjunt? No busquis més, la pràctica de Mindfulness et pot ajudar.

Al Gimbe, des de l’any passat us oferim a l’horari de classes l’oportunitat d’aprendre aquesta pràctica. Ara aquest gener, també us oferim la possibilitat d’aprofundir en la pràctica amb un curs específic de 4 hores

Una breu EXPLICACIÓ de la pràctica seria la següent:

Una de les pràctiques de Mindfulness més comú, heredada de les tradicions contemplatives i espirituals, és l’atenció a la respiració. Tot s’ha de dir però, que hi ha moltes formes de Mindfulness, més enllà d’aquesta que a continuació us presentem.

Es tracta de gentilment reposar la nostra atenció en sentir el moviment lliure, espontani de l’aire quan entra i surt lliurement. Normalment, decidim reposar l’atenció en un punt en el qual sentim amb facilitat aquest moviment de l’aire: pot ser al nas, al pit, la panxa o inclús a tot el cos. Explora quin és el punt on t’és més fàcil reposar l’atenció i observar/sentir plenament la respiració.

Quan observem el moviment lliure, natural, que emergeix orgànicament, lluny del nostre control voluntari, de la respiració ens adonem que aquesta varia, no és sempre igual. L’aire entre i surt variant la freqüència, la intensitat, la durada… ho fa adaptant-se, responent a la demanda del moment, a què ens creua per la ment, a l’emoció que hi ha present, inclús a què passa al nostre voltant.

Però en la pràctica de Mindfulness no es tracta de corregir i/o voler homogeneïtzar aquest moviment respiratori, si no de tan sols observar-lo, sentir-lo, gaudir-lo