Mirada interna

APRENGUEM A OBSERVAR-NOS INTERNAMENT!

.

Normalment és només en aquells moments de pausa (que habitualment són al final del dia) en els quals amb l’alentiment de les tasques i els requeriments, ens n’adonem que estem cansats i que ens falta energia. El què passa aleshores -com compensem aquesta sensació/emoció d’esgotament menjant més del què voldríem- avui no és l’objecte de la pràctica que us proposaré. Tot el contrari, la pràctica va encaminada a observar-nos internament els moments previs al llarg del dia.

És una pràctica que anomenem d’auto-observació, amb la qual la informació que obtenim és normalment prou potent i significativa per a alimentar les ganes de fer alguna acció per evitar els resultats que acumulem dia rere dia (kg rere kg).

.

La pràctica d’auto-observació diària:

La pràctica, es realitza al llarg del dia. No dura més de 2 minuts! Tens diferents opcions per decidir quan: (intenta que almenys siguin 4-5 cops al dia)

  • Escull diferents moments determinats del dia, per exemple abans de cada àpat.
  • Posa’t un alarma cada certs minuts, (cada 45, 60 o 90’)
  • O bé i aquesta és una favorita personal aprofita cada cop que penges el telefon.

En aquests moments pausa’t, relaxa’t. Sent els peus a terra. Observa durant un segons la respiració. Aleshores dirigeix la teva observació internament, observa quin és el teu estat d’ànim, quina emoció domina i quina energia l’acompanya. Mantén aquesta observació interna durant almenys un minut.

A continuació i molt breument, escriu en un diari/bloc de notes/etc un màxim de 5 paraules que descriguin el moment.

I a continuació ja pots continuar amb el teu dia a dia.

.

La reflexió setmanal:

La pràctica continua amb una reflexió setmanal. Pren-te un moment de quietud, en un espai on estiguis còmode i on puguis estar tranquil·lament els propers 5-10 minuts. Observa el que has escrit al llarg de la setmana al teu diari/bloc de notes. I reflexiona durant els minuts vinents en una o varies de les següents preguntes:

  • Com creus que l’estat d’ànim, emocional i energètic influencien les decisions sobre el què, el com i el quan menges?
  • De quina manera el què menges té una influència més positiva sobre el teu estat d’ànim, les teves emocions i el teu estat energètic? Realitza la pràctica durant 15 dies.

Aleshores amb la informació recollida diàriament i setmanalment reflexiona sobre quin creus que pot ser el teu següent pas per millorar la teva relació amb com et sents diàriament així com què, quan i com menges.

.

Escrit per Isaac Carreras Olivé