Optimitza el teu cos després dels 40: Alimentació, exercici i salut

A partir dels 40 anys, el cos experimenta canvis que poden afectar la forma física, la salut i el benestar en general. És un moment crucial per ajustar la rutina d’entrenament i els hàbits alimentaris per continuar sentint-se bé i mantenir-se en forma. Aquí trobaràs alguns dels punts clau per millorar el teu cos després dels 40, segons Women’s Health.

1. L’entrenament de força: essencial per mantenir el múscul

Un dels consells més destacats és incorporar l’entrenament de força a la teva rutina. A partir dels 40, comença a disminuir la massa muscular, fet que pot provocar una reducció del metabolisme basal i un augment de la massa grassa. Fer exercicis de peses o resistència és fonamental per preservar el múscul i mantenir-se tonificat. Com a recomanació: “L’entrenament de força hauria de ser la base de la teva rutina, ja que t’ajuda a mantenir la massa muscular i accelerar el metabolisme” (Women’s Health, 2023).

2. L’important paper de la nutrició

Segons l’article, l’alimentació juga un paper clau a l’hora de mantenir l’equilibri hormonal i assegurar que el cos rebi els nutrients que necessita per regenerar-se i funcionar correctament. Es recomana incloure proteïnes de qualitat, greixos saludables i carbohidrats rics en fibra en cada àpat. També és important controlar les porcions i evitar el consum excessiu de sucres i aliments processats.

  • Proteïna: ajuda a la reparació i manteniment dels teixits.
  • Greixos saludables: com els que trobem en l’alvocat o l’oli d’oliva, són crucials per al bon funcionament hormonal.
  • Fibra: ajuda a mantenir un bon sistema digestiu i a regular els nivells de sucre en sang.

3. Menjar conscientment

Menjar “consciously”, és a dir, amb plena atenció, pot ser una eina poderosa per millorar la relació amb el menjar i evitar l’augment de pes associat amb els canvis hormonals. L’article ressalta la importància de menjar lentament i apreciar els aliments, com una manera de controlar millor la quantitat de menjar que ingerim.

4. Prioritza la salut mental i el descans

A més de l’exercici i l’alimentació, és vital cuidar la salut mental. L’estrès crònic pot afectar negativament el cos i promoure l’acumulació de greix, especialment en la zona abdominal. Practicar activitats com el ioga, la meditació o el mindfulness pot ajudar a equilibrar els nivells de cortisol i millorar el benestar general. A més, assegurar un bon descans nocturn és clau per permetre que el cos es regeneri i funcioni de manera òptima.

5. Protegir la pell

Un altre aspecte important és la cura de la pell, que, amb el pas del temps, pot perdre elasticitat i lluminositat. Els tractaments amb vitamina C, àcid hialurònic o col·lagen són recomanacions destacades per mantenir la pell hidratada i amb bon aspecte.

A partir dels 40 anys, és essencial adaptar l’estil de vida per continuar gaudint d’un cos saludable i en forma. No només és important l’entrenament físic, sinó també cuidar la nutrició, el benestar mental i la cura de la pell per mantenir-se en equilibri i amb energia. Adopta aquests hàbits i notaràs com el teu cos es manté fort i saludable amb el pas del temps.

Font: Women’s Health (2023). Cómo mejorar tu cuerpo a partir de los 40 años: alimentación, entrenamiento y belleza. Recuperat de: Women’s Health.