Aprendre a nedar de grans

ACTIVITAT DESTACADA DEL MES DE NOVEMBRE

Pot ser que de petit o de jove no en tinguessis l’oportunitat, des d’aleshores que és un aprenentatge que tens pendent, i ara per diversos motius tens ganes d’encarar aquest repte. Tot i així dubtes, hi sóc a temps?

.

Aprendre ens pot costar, però mai és tard per fer-ho!

Al Gimbe des dels inicis de la nostra piscina, parlem del curs 1992-1993, que ens hem dedicat ensenyar a nedar tant a nens com a adults. I per la nostra experiència podem respondre amb molta seguretat a aquesta pregunta, si hi ets a temps.

L’aprenentatge pot costar més o menys, però de què n’estem segurs és que mai és tard per aprendre’n.

Un cop superat aquest dubte, l’obstacle més comú que cal vèncer és la por. La por a l’aigua.

De por sens dubte en podem tenir a totes les edats, de fet, si una cosa caracteritza la diferència en la por d’un infant i la d’un adult, és que l’adult té una consciència més exacte de què i per a què cal tenir por.

Però això que ens pot semblar precisament una resistència més gran per superar la por per aprendre a nedar, és una avantatge de l’aprenentatge amb adults. Perquè un adult, passa de la por, al respecte amb molta més facilitat i consciència. Sense perdre el respecte, però amb coratge i confiança amb aquell qui l’ensenya, és més fàcil convertir el procés amb més racional, i alliberar així la por, a allò que principalment ens era desconegut.

Perquè la por al medi aquàtic és bàsicament per desconeixença, i això és precisament el què es treballa i desenvolupa en les primeres sessions, el coneixement del medi i com interactuar-hi: des dels desplaçaments drets, a la flotació, a la posició horitzontal sobre l’aigua…

Per aprendre mai és tard, com tampoc ho és per gaudir i passar molts bons moments dins de l’aigua.