Beneïda rutina!

“En este mundo traidor, nada es verdad ni mentira, todo es según el color del cristal con que se mira”.

Ramón de Campoamor.

.

S’ha acabat l’estiu, es va acabar l’època estival i es van acabar les vacances, sinònims per a molts de nosaltres de canviar d’aires, descansar i recarregar piles. Setembre i octubre són mesos de tornada a la normalitat, tornada a l’escola, retornar a la feina i amb això a la rutina diària, vells o nous objectius per complir d’una existència que es repeteix estació rere estació. I és aquí on volem posar l’accent en la tan injuriada “rutina” com a sinònim pejoratiu d’una activitat repetitiva sense cap tipus d’al · licient més que el que arribi la seva fi per alliberar-nos de la mateixa.

.

.

Ben entesa la rutina com a acte reiterat, com un costum mantingut al llarg del temps es converteix en un dels principis fonamentals de l’entrenament: la continuïtat.  A grans trets i sense entrar en dogmatismes científics, la repetició de l’activitat física amb el seu corresponent descans comporta una millora pel que fa a la quantitat i la qualitat de la nostra condició física i salut integral.

.

Per tant, si és la primera vegada al gimnàs o si et re-enganxes després d’unes llargues vacances:
  • Intenta buscar una activitat que et resulti atractiva i que et motivi per crear una predisposició cap a l’entrenament
  • En la primera fase és millor “molts pocs” que “pocs molts”, és a dir, és millor entrenar una miqueta cada dia que “picar” el primer dia i no poder-se moure la resta de la setmana.

Segur que amb l’ajuda de personal especialitzat t’és més fàcil encertar!. Deixa’t assessorar pels tècnics de sala, d’activitats dirigides i entrenadors personals. I finalment molt ànim!. Ja se sap que a base d’intentar-ho la costum es converteix en hàbit i molt cert és que “l’hàbit fa al monjo”. Així doncs, benvinguda siguis una altra vegada, rutina. Beneïda rutina!

.

Escrit per: Txema Gonzalez