Consells Alimentaris per Gaudir d’un Estiu Saludable

Arriba l’estiu, arriba la calor i aquí us donem uns quants consells perquè els infants i tota la família puguin gaudir-ne!

  • Cal que l’alimentació sigui equilibrada com en la resta d’estacions de l’any.
  • Hem d’assegurar l’aportació hídrica sobretot si es fa activitat física i s’està exposat al sol. El més ideal és beure poc i sovint.
  • És important que la digestió es porti a terme en llocs frescos i tranquils durant almenys 2 hores i evitar canvis bruscs de temperatura.
  • Caldrà tenir cura dels aliments que tenen més risc al ser exposats a elevades temperatures,  com làctics, ous, cremes, maioneses, gelats…, ja que aquests poden esdevenir font de gèrmens que poden donar lloc a intoxicacions alimentàries.
  • Els gelats, orxates, granissats…no han de substituir les postres d’un dinar ni d’un berenar. En tot cas es consumiran després d’aquests.

 I RECORDA…

  • Evita o pren amb moderació: refrescs com llimonades, taronjades, coles, orxates, granissats, sucs de fruita…, ja que la major part d’aquestes begudes a més de refrescar i satisfer la set, són begudes amb un elevat contingut de sucres i, per tant, d’energia.
  • Els còctels de fruita i hortalisses naturals són una molt bona opció per aquesta època de l’any. Els fa ideals per la nutrició de les zones corporals exposades als raigs ultraviolats, com la pell i els ulls i estar clar també per hidratar l’organisme d’una manera saludable i divertida!

Tingués en compte que… cal avançar-se a la set i proporcionar aigua a l’organisme abans que la demani!

Aquí tens unes idees de receptes refrescants per a 2 persones:

A base de fruites:

1 tall de síndria

2 figues

3 cullerades de iogurt cremós

4 fulles de menta fresca

½ cogombre

¼ de meló

½ iogurt natural cremós

½ culleradeta de canyella

A base d’hortalisses:

2 pastanagues

1 taronja mitjana

2 grapats d’espinacs frescs

1 poma dolça

1 Kg de tomàquets madurs mitjans

vinagre, oli, sal, pebre i sucre morè

anet fresc

alfàbrega fresca