Necessites fer un canvi d’hàbits?

Necessites fer un canvi d’hàbits i no saps per on començar? 

Aquí et deixo algunes recomanacions que et poden ajudar:

  1. 1 — Treu-li importància al pes, pensa en cuidar-te més enllà del número que marca la bàscula i que pot variar per múltiples factors. No pesar-nos ens pot treure pressió i ajudar-nos a gaudir més del procés i dels canvis que volem fer.
  2. 2 — No comencis una altra dieta. Millora els teus hàbits, fent petits passos i sobretot valorant-los positivament, per petits que siguin. Cal tenir paciència…
  3. 3 — Basa la teva alimentació en aliments i no en productes processats i sobretot, gaudeix menjant i evita distraccions quan ho facis. No mengis de pressa.
  4. 4 — Menja proteïna i greixos saludables a tots els àpats, a part de les verdures i fruites que han de ser la base de la nostra alimentació. Evita els farinacis refinats, sucres i edulcorants.
  5. 5 — No mengis contínuament, espaia els àpats, almenys unes 3-4 hores. Una bona manera de fer-ho és fent 3 àpats al dia.
  6. 6 — Dejuna almenys 12h (si sopes a les 20h esmorza a partir de les 8h i si sopes a les 21h, esmorza a partir de les 9h). Alguns dies pots fer dejunis més llargs, de 14-16h. Si el fet de pensar fer-ho t’ha de causar ansietat, no està fet per a tu, deixa-ho amb les 12h.
  7. 7 — Mou-te una mica cada dia, si pots fer exercici físic millor, però si no tens temps, ves a més llocs caminant en comptes d’utilitzar el cotxe i puja escales en comptes d’utilitzar l’ascensor, per exemple. 
  8. 8 — Exposa’t a la llum solar, si pot ser fent exercici millor, però si no, surt una estoneta a la terrassa i respira.
  9. 9 — Beu aigua, et pot ajudar a incorporar infusions sense sucre entre hores.
  10. 10 — No t’obsessionis, la flexibilitat és la nostra millor aliada. No vulguis fer-ho perfecte, simplement fer-ho. 

A DiR GIMBE us volem ajudar, per això, si necessites acompanyament en aquest procés, a mi o un/a altre/a company/a nutricionista, ens encantarà fer-ho!!!

Carla Orriols

Nutricionista de DiR Gimbe.