5 consells per a mares poc perfectes, però molt reals

Perquè la perfecció avorreix i és molt esgotadora. I perquè no passa res per acceptar que els matins no són el teu millor moment del dia, que donaries un trosset de fetge per poder tenir tres minuts de tranquil·litat davant la tassa de cafè, que el moment deures dels nens et fa més por que una carta d’Hisenda I que de vegades et deixes “prendre” el mòbil per poder tenir un segon de descans.

Per a vosaltres, mares poc perfectes, però molt reals, mares que ho doneu tot a la feina durant vuit hores que sempre s’allarguen, que no perdeu la paciència davant la taca de xocolata que cau sobre la roba tres minuts després d’haver-la posat neta, que manteniu la nevera sempre plena (sense entendre encara com s’ha buidat!), que us passeu les tardes fent de taxista d’anglès a piscina i de futbol a robòtica i els  vespres entre dibuixos de Netflix i vídeos de Youtubers… Per a vosaltres, mares que reivindiqueu seguir sent dones, que lluiteu per mantenir sempre viva la vostra feminitat i que us mereixeu un imperi sencer, us regalem en el dia de la mare uns consells per sentir-vos superbé com a dones.

 1. FORA SABATES!!!!! O, dit tècnicament, pràctica Earthing. I, abans no t’embalis… El passadís de casa no serveix! La cosa és que hem de connectar amb la terra (sona hippy, cert… Però continua llegint!). La terra actua com un imant, té un potent camp magnètic que, en temps de talons, soles de goma i plataformes, tenim completament bloquejat, predisposant-nos a la disfunció fisiològica i ens apropa vertiginosament a malalties cròniques, inflamatòries i trastorns immunes.

Abans no fugis, t’avanço que no hauràs de tornar a les coves per reconnectar de nou amb la terra… Practicant l’earthing quan en tinguis oportunitat (a la platja, al camp, al bosc…) durant un mínim de 40 minuts notaràs tots els seus beneficis, entre els quals:

 • Millora el son. Et llevaràs més descansat, menys rígid, et despertaràs menys a la nit i t’adormiràs abans…
 • Tindràs la pell més neta. S’ha demostrat que caminar una hora descalç per la terra produeix una millora en el reg facial, associat a la reparació de teixits I una millor aparença de la pell.
 • Millora l’activitat cerebral i cardiovascular. Perfecte per alliberar l’estrès I en casos d’ansietat, és una eina molt potent per afavorir la relaxació I la prevenció de malalties.
 • Millora la recuperació muscular I redueix la glucosa en sang… Digues adeu a les agulletes després del gimnàs!
 1. PREN EL SOL AL CAPVESPRE sense ulleres ni lentilles… Un plaer per tots els sentits que, a més, s’ha demostrat que t’eleva a un nivell energètic més elevat. I, com que l’estudi no diu el contrari, si ho acompanyes d’un bon vinet l’elevació serà… BRUTAL!
 1. ELS DIVENDRES, PIZZA!!!! És el dia oficial de la pizza a moltes cases…i el dia mundial dels remordiments per a moltes!!!!!! No deixis de sopar amb els nens. Amb la recepta per a la base de pizza de la nostra nutri, la Laura d’Alternatura, podràs menjar-ne tanta com vulguis… És de coliflor i reboníssima!!!! (I us ho diu una molt poc amiga de la verdureta en qüestió…). Descarrega’t en el següent link la recepta: Massa pizza coliflor

4. UN GINTÒNIC, SI US PLAU!!!!! I qui diu gintònic diu copeta de vi, un vermut o cafè amb llet, el contingut del got no és l’important (sabem que Procicat no facilita massa la tasca a partir de les 17h, però segur que alguna amiga té un balconet bonic, o podeu improvisar un pícnic!). Quedar un cop per setmana amb les amigues té beneficis a tots els nivells, aquí en tens alguns…

Redueixen l’estrès. Els riures assegurats, el poder despotricar de jefes i marits, escoltar els problemes de les amigues… ens ajuden a desconnectar una estona de la nostra rutina. I això ens allibera i ens relaxa!

 • Allarguen la vida. És així, una estona de riures i cotis redueixen el cortisol, causant de l’estrès oxidatiu i, per tant, t’ajuden a viure més…i millor!
 • Milloren l’agudesa mental i la salut cardiovascular, alleugen el dolor…(i podríem dir-ne moooolts més!!!!)
 • Així doncs, i per prescripció mèdica, és obligatori quedar almenys un dia a la setmana amb les amigues. Aquest és el mínim imprescindible, si són dos, els efectes es multipliquen!!!!!
 1. MOU-TE. Així, en imperatiu. Has de fer-ho. El com el decideixes tu. Des de sortir a caminar (si ho fas descalça i amb una amiga, mates tres pardals d’un sol tret!), a córrer, venir al gimnàs a fer uns HIIT o un Kick Box, un Ishta Ioga o un Body Art… El que sigui, però marca-t’ho’t-ho com a objectiu I fes-ho. I ja no parlem d’operació biquini (que també), parlem de salut! Aquí tens uns quants motius per enganxar-te ja a alguna activitat:
 • Allarga la vida i redueix el risc de malalties cardiovasculars
 • Genera endorfines, l’hormona de la felicitat
 • Ajuda a perdre pes

I, com que tots aquests beneficis ja els coneixes i no sembla que t’hagin convençut, ara en venen alguns que no et deixaran indiferent:

 • Ajuda a mantenir la massa muscular (i et semblarà una tonteria, però a partir dels 40, si no fem treball de força, aquesta comença a disminuir…i no vols semblar un Blandi Blub, oi? (nota tècnica: el múscul crema més que el greix, per tant com menys massa muscular tinguis més difícil se’t farà mantenir el pes)
 • Ajuda a mantenir la densitat òssia (una mica com el punt d’abans, no li donem massa importància ara mateix, però en menys del que ens pensem arribarà la menopausa i les descalcificacions, els genolls que fallen, els dolors…)

És important combinar l’exercici cardiovascular (en el que totes pensem quan volem mantenir-nos en forma) amb el treball de força (les peses), per tenir un cos més àgil, definit i eficient. Pensa que com més múscul tinguis, més fàcil et serà mantenir el pes a ratlla (i poder-te beure el gintònic d’amiguis sense que s’hagi de notar enlloc!). Totes a moure ferro!

Fins aquí els nostres consells. Ara, a gaudir d’un diumenge fantàstic com tu!!!!!

FELIÇ DIA DE LA MARE, DONES!!!!!