Com duplicar el contingut del teu rebost aquesta tardor

Amb l’arribada de la tardor, els dies es tornen més frescos i les nostres necessitats nutricionals canvien. Aquesta estació ens ofereix una gran varietat de fruites i verdures de temporada que no només són delicioses, sinó que també ens ajuden a mantenir una dieta equilibrada i sostenible. Vols treure’n el màxim profit del teu rebost aquesta tardor? Aquí t’expliquem com fer-ho de manera fàcil i intel·ligent.

1. Coneix les fruites i verdures de temporada

Els aliments de temporada són més frescos, nutritius i sostenibles. Aquí tens algunes opcions que pots incorporar al teu rebost:

  • Fruites: Magranes, codonys, pomes, figues, raïms i caquis.
  • Verdures: Carabasses, moniatos, espinacs, cols, pastanagues i carbassons.

Segons Mengem, “els aliments de temporada tenen una qualitat nutricional òptima i són més saborosos perquè es cullen en el seu moment ideal de maduresa” . Aprofitar aquests aliments t’ajudarà a tenir un rebost ben assortit i et permetrà reduir el malbaratament d’aliments, ja que són més duradors en aquesta època de l’any.

2. Com duplicar el contingut del teu rebost

La clau per duplicar el contingut del teu rebost és ser creatiu amb la preparació dels aliments i conservar-los correctament:

  • Conservació: Pots conservar verdures com la carbassa o els moniatos cuinats i congelats. Les pomes i peres es poden convertir en compotes que duren setmanes a la nevera.
  • Preparacions múltiples: Utilitza les verdures per a diversos plats: la carabassa per fer cremes, al forn o en guisats, i els espinacs en amanides o sofregits.

3. Idees de plats tardorencs

  • Crema de carabassa i moniato: Una recepta fàcil, reconfortant i rica en vitamina A.
  • Amanida de magrana i espinacs: Perfecta per mantenir una dieta lleugera i plena d’antioxidants.
  • Compota de poma i canyella: Ideal com a postres o per afegir a les torrades al matí.
Font: Mengem. Rebost de tardor: què toca menjar ara? Recuperat de: Ara.cat.

Aprofita la tardor i omple el teu rebost amb sabor i salut!