Propòsits fets realitat al Gimbe

Aconseguir el propòsit, t’ajudem

Ja som quasi a finals de gener i segurament molts de vosaltres o coneguts vostres ja han desistit en aconseguir el propòsit d’any nou.

De fet, aconseguir els objectius proposats és tan difícil que molta gent ja no se’n planteja, per estalviar-se el mal tràngol de mirar-se al mirall i reconèixer que: “aquest any tampoc”.

Hi han diferents estudis que afirmaven la dificultat que ens suposa aconseguir els propòsits. La majoria mostren un alt percentatge en l’abandonament de l’objectiu desitjat en molt poc temps, especialment pel que fa als propòsits de Nou Any.

Sembla evident doncs que aconseguir el teu propòsit és una qüestió amb la qual per un mateix la probabilitat de tenir èxit és molt i molt baixa. Ara us oferiré un simple consell que us pot ajudar molt, però així i tot, si realment t’importa el teu propòsit i vols fer-lo teu aquest any no dubtis a consultar un bon Coach Integral 🙂

Estableix objectius específics i moderadament difícils. Els investigadors Edwin Lock and Gary Latham van descobrir que les persones que segueixen entre d’altres aquests principis -establir objectius específics i moderadament difícils- obtenien un millor resultat el 90% del temps.

Bàsicament, com més específic i difícil és un objectiu, més alta la motivació per aconseguir-lo. I això explica perquè els objectius fàcils o poc definits poques vegades s’assoleixen.

Posem un exemple. Imagina’t que dius que d’aquí a final d’any vols perdre 20 kg. Certament aquest és un objectiu difícil, però no és prou específic. Fes-lo més concret, per exemple: Durant el mes de febrer, perdré 5 kg eliminant els sucres refinats, el menjar preparat i els fregits. A més aniré al Gimbe 3 cops per setmana i els caps de setmana aniré a caminar.

Quan l’objectiu està tan clarament definit, incrementes moltíssim les possibilitats d’aconseguir-lo.

Per altra banda, els objectius que són massa difícils normalment tampoc s’acostumen a assolir. Deixar de ser realista no ha ajudat mai ningú. Fixa’t però que ni massa fàcils ni massa difícils, cal trobar el nivell de repte adequat que obté una motivació òptima, que s’anirà reforçant a mesura que vas fent progressos.

Pregunta’t doncs: Com és de difícil el meu objectiu? Com de motivat estic per assolir-lo? El meu objectiu és prou específic, si no és així, com el puc convertir en més específic?

Al Gimbe, més enllà dels serveis personalitzats de Coaching, Nutrició i Entrenament personal, oferim uns programes Integrals i multidisciplinaris per ajudar-vos en objectius concrets.

No dubtis a posar-te en contacte que t’ajudarem sigui quin sigui l’objectiu desitjat.

Isaac Carreras Olivé

Integral Master Coach® al Gimbe