Beneficis exercici aeròbic II

Recomanacions d’entrenament aeròbic

.

En la primera part d’aquesta sèrie vàrem descriure què enteníem per exercici aeròbic i quins beneficis tenia la seva pràctica. Però, quina és la quantitat mínima que cal fer-ne per tenir-ne els beneficis esmentats?

.

Actualment, aquestes són les directrius recomanades per obtenir els beneficis saludables de l’activitat aeròbica:

.

  • Realitzar un mínim de 150 minuts a la setmana d’activitat moderada (has de poder parlar mentre fas l’activitat però no cantar)
  • O bé un mínim de 75 minuts d’activitat vigorosa/intensa a la setmana.

.

Hi ha doncs establerta, una relació entre quantitat d’exercici i la potencial resposta saludable.

Així, aquestes mateixes directrius ens diuen que fins a 300 minuts la setmana a una intensitat moderada, o 150 minuts a una intensitat vigorosa és probable que ofereixin majors beneficis que tan sols realitzar les directrius mínimes o bàsiques.

Tot i que gairebé ningú discuteix aquestes directrius, sí que es plantegen algunes qüestions prou interessants, que discutirem a la propera entrada, com per exemple: Si fer 150 minuts la setmana és molt millor que no fer res, i fer 300 minuts a la setmana d’activitat aeròbica moderada és millor que fer-ne 150, aleshores fer-ne més de 300 minuts continua sent beneficiós? I què passa amb aquells esportistes professionals o amateurs que fan fins a 900 minuts la setmana, amb alguns d’aquests sent força intensos?

En parlem la setmana que ve!

Per ara, valora quants minuts fas en l’actualitat d’exercici aeròbic a la setmana, i si compleixes els mínims, arribes o sobrepasses els 300 minuts?

Bona forma!