Exercici a l’aire lliure durant les vacances

Benvolgudes vacances, activitat i recomanacions

Molts esteu de vacances o bé esteu a punt de començar-les. En tot cas l’estiu és l’època de l’any per excel·lència per a fer activitats a l’aire lliure. Així doncs, especialment si esteu de vacances, és bo que aprofiteu la circumstància per mantenir-vos en forma o gaudir de la forma aconseguida durant l’any (premiant-vos per l’esforç i constància) en activitats divertides i emocionants a la natura i a l’aire lliure.

Aprofitem aquesta entrada al bloc per oferir-vos recomanacions bàsiques per gaudir fent esport a l’aire lliure aquest estiu, especialment un estiu tant calorós com aquest.

.

Intenteu fer exercici ben d’hora al matí

Si si… fa mandra, ho sabem. Però fer exercici d’hora al matí és molt més fàcil -segons diuen els estudis- que deixar-lo per a última hora del dia, especialment quan estem de vacances. Al matí hi ha menys excuses!
A més, gaudireu d’una millor temperatura, l’aire serà més net i l’exercici us oferirà més energia per gaudir-ne tot el dia.

.

Eviteu temperatures extremes

Si ho feu d’hora al matí, això queda resolt. La nostra recomanació és evitar les hores de major sol i calor. No té cap sentit, per una millor salut, fer exercici en condicions extremes de calor.

.

Beveu aigua!

Si pot ser, almenys mitja hora abans de la pràctica hidrateu-vos bé. Si és possible, és molt recomanable portar aigua a sobre i anar-se hidratant mentre practiquem. Certament, en acabar una bona hidratació és imprescindible -amb aigua especialment, però recordareu que també vàrem comentar en aquest bloc els beneficis de la cervesa!

.

Equipeu-vos bé!

Especialment en calçat, però també amb roba transpirable. Vigileu no cremar-vos amb el sol i una gorra és d’allò més escaient!

.

Feu de l’exercici una part de la rutina aquestes vacances.

Us resultarà més fàcil si en feu una miqueta cada dia. Tot i que les vacances són per relaxar-se, val la pena intentar mantenir l’habit. Sempre resulta més fàcil posar-s’hi si ho vas fer ahir, que si fa un mes que no fas exercici. No tan sols mantindràs la forma, sinó que la tornada a la rutina habitual et resultarà molt més plàcida.

.

Us desitgem un estiu ben actiu, al Gimbe o a la natura!