Què és el Pilates Refomer i quins són els seus beneficis?

El Pilates Reformer és segurament la branca de Pilates més popular i reconeguda. El Reformer és un aparell inventat per Joseph Pilates als anys 20 del segle passat, però que gràcies al seu intel·ligent disseny manté encara una vigència contundent com a forma de pràctica física elegant, saludable i beneficiosa.

El Pilates Reformer ofereix la possibilitat d’adaptar la pràctica de Pilates, al nivell físic, a les necessitats de salut i als objectius del practicant. L’aparell és fàcilment adaptable i molt còmode per la pràctica. Però, què es treballa amb el Pilates i quins són els beneficis del Reformer?

Joseph Pilates creia que per una bona salut músculo-esquelètica era necessari treballar la musculatura de dins cap a fora, partint del centre del cos (avui del conjunt de músculs que el configuren s’anomena “Core”). A partir d’aquí, hom disposava d’una bona base per treballar eficaçment tot el cos.

Al treball a què es refereix no és exclusiu a la tonificació muscular, sinó també a una adequada flexibilitat, elasticitat i resistència, però essencialment d’una bona alineació corporal. Afavorint així, una bona postura així com una bona disposició muscular per a realitzar eficaçment i eficientment moviments.

El mateix Jospeh Pilates va iniciar el seu mètode amb persones amb dificultats físiques i lesions greus -d’aquí que l’aparell permet treballar còmodament estirat panxa enlaire. I, des d’aleshores, amb la contínua adaptació que el nou coneixement ha anat oferint, el Pilates ha estat una de les eines terapèutiques més utilitzades per millorar i prevenir condicions posturals i lesions músculo-esquelètiques de l’esquena. De fet, podem dir que al Gimbe, als nostres grups de Reformer, ajudem a moltes persones amb hèrnies, problemes de discs o que pateixen regularment atacs de ciàtica i els volen prevenir.

Però el mateix Joseph Pilates va desenvolupar extensament el mètode amb el seu treball amb ballarines. Des d’aleshores molts esportistes de diferents especialitats han abraçat la pràctica com a una forma de guanyar força, sense guanyar volum muscular, equilibrar la musculatura dels dèficits de la seva especialitat esportiva, millorar la condició física de la zona “core”, aprendre a moure’s amb més eficiència o reduir el risc de lesions. Al Gimbe també tenim corredors, ciclistes, esquiadors, etc que complementen la seva passió amb el Reformer Pilates.

En resum podem dir que el Pilates Reformer és una activitat idíl·lica i molt recomanable per a tothom, sigui quina sigui l’edat, forma física o condició de salut, pels seus beneficis en millora física, millora postural i millora de salut músculo-esquelètica.

L’equip de Reformer del Gimbe t’esperem per ajudar-te. Aprofita la nostra promoció i aconsegueix dues classes d’iniciació al preu d’una! Més informació a info@gimbe.com