8 tips per millorar la teva alimentació

El servei de Dietètica i Nutrició us explica 8 tips per millorar la teva alimentació!

TIP 1: Menja només quan tinguis gana de veritat

La gana de veritat és aquella que notem físicament a l’estómac. Existeixen altres tipus de gana que es poden confondre amb la necessitat real d’ingerir aliments.

TIP 2: Intenta espaiar els àpats

Deixa un mínim de 4-5 hores entre ells, així deixaràs descansar el teu sistema digestiu, serà més efectiu quan sigui necessari i es reduirà la distensió abdominal (inflor). Fer 3 àpats al dia, sempre de bona qualitat, pot ser suficient (esmorzar, dinar i sopar).

TIP 3: Beu quan tinguis sensació de set

Escull aigua, brous o infusions sense sucres ni edulcorants. Si no tens sensació de set, fixa’t en el color de l’orina, que ha de ser transparent o com el suc d’una llimona. Si és més fosca indica deshidratació. En ocasions especials escull aigua amb gas o alguna beguda prebiòtica com el Kombutxa.

TIP 4: Menja amb plena consciència i degustant els aliments

Si fem altres coses o tenim estímuls a davant durant l’àpat és més difícil menjar el que realment necessitem perquè estem desconnectats del nostre sistema de gana-sacietat. Si ets conscient i crees un espai per fer-ho gaudiràs més dels àpats i necessitaràs menjar menys. Tan important és QUÈ mengem que COM mengem.

TIP 5: Consumeix aliments de temporada

És més sostenible, més econòmic i més saludable, ja que els aliments estacionals ens aporten allò que necessitem en cada època de l’any. La síndria ens hidrata a l’estiu i les cols ens aporten vitamina C pel sistema immune a l’hivern.

TIP 6: Fuig dels ultraprocessats

Evita els aliments manipulats per la indústria amb llargues llistes il·legibles d’ingredients, ja que contenen sucres, greixos refinats i additius amb efectes en la salut. A més, com que són ultrapalatables distorsionen el nostre sentit del gust, creen addicció i alhora no ens permeten gaudir dels aliments saludables, perquè això fa que no els trobem gustosos.

TIP 7: Menja aliments de veritat

Els no manipulats, els no envasats… els de sempre, vaja! Només fa falta tenir una mica d’imaginació per combinar-los i fer preparacions delicioses perquè menjar bé es converteixi en un plaer.

Tip 8: Més mercat i menys supermercat

Si fem la compra en petits comerços, ens estalviarem de passar pels infinits passadissos replets de processats i, per tant, farem una compra més saludable. Ep!!! Es pot anar al supermercat, però fent l’esforç de passar d’aquests passadissos. Tingues en compte que si fem la compra en petits comerços, també afavorirem l’economia local.

Si tens ganes de millorar la teva alimentació i necessites ajuda, no dubtis a contactar amb nosaltres, estarem encantades de posar-t’ho fàcil!

Servei de Dietètica i Nutrició de DiR Gimbe