Consells per organitzar el teu menú setmanal

Després que la majoria de vosaltres torneu a les rutines habituals, des del servei de dietètica et volem donar 5 consells per tal d’organitzar el teu setmanal.

Consell 1: Planifica per avançat què menjaràs

No cal que siguin plats fixes per dies concrets, és suficient si incloeu per dinars i sopars. Si penses per grups d’aliments et resultarà més fàcil no deixar-te’n cap:

Consell 2: Fes la llista de la compra

Fes-la en base els grups d’aliments anomenats al consell 1.

Intenta comprar fruites i verdures de temporada, són més gustoses i més econòmiques habitualment. Amplia la gamma de peixos segons temporada i oferta  i la varietat de carns. Atraveix-te a provar cereals diferents com el mill o el fajol.

Consell 3: Cuina per avançat

Un cop tinguis la compra feta dedica una estona d’un dia a cuinar els bàsics perquè la teva nevera sigui un càtering de plats preparats saludables.

Consell 4: Pots comprar aliments preparats de bona qualitat

Tingues al rebost verdures cuites envasades en aigua i sal, conserves de verdures o peix, verdures fresques congelades o fins i tot cremes de verdures o gaspatxos fets sempre que en llegir l’etiqueta veiem que estan elaborats amb ingredients de qualitat.

Consell 5: No cal que siguis rígid/a

Si segueixes els quatre consells anteriors no cal que siguis rígid/a. Pots permetre’t el luxe d’improvisar i menjar el què més de gust et vingui de les preparacions que ja tens fetes. Perquè ser flexible també és important a l’hora de menjar bé!!

T’animem a provar-ho perquè l’objectiu de menjar bé sigui més fàcil per a tota la família!!!

Servei de Dietètica i Nutrició de DiR Gimbe