Digestions sanes tot l’any!

Arriba l’estiu i tens més àpats a fora de casa i la teva salut intestinal se’n ressent?

La digestió és un procés complex que permet transformar els aliments que ingerim en nutrients i si es fa de manera correcta, gairebé no notem que es duu a terme.

Quan apareixen símptomes digestius com digestions pesades, reflux o gasos que no es poden expulsar i que fan que se’ns infli la panxa és indicatiu que la digestió no s’està realitzant correctament, i són símptomes que no hem de normalitzar.

— Una de les causes més habituals d’aquests símptomes:

És una producció d’àcid estomacal insuficient (conegut com a hiperclorhídria) que fa que la digestió s’anlenteixi i que aparegui el reflux. Moltes persones, davant d’això acaben evitant certs aliments com les cebes o els alls  que de manera familiar diem que  ens “repeteixen”, no sent la solució.

A més, cal apuntar que la hiperclorhídria pot tenir conseqüències importants a mitjà i llarg termini com una major incidència d’infeccions intestinals i intoleràncies i al·lèrgies alimentàries o una alteració en l’absorció de la vitamina B12, el ferro i el magnesi, amb la consegüent anèmia, ja sigui megaloblàstica (per dèficit de vitamina B12) o ferropènica (per dèficit de ferro).

EN QUÈ ET PODEM AJUDAR?

Des del servei de Nutrició d’Alternatura, el Dani Badia et pot ajudar si experimentes algun d’aquests símptomes, millorant les teves digestions i així la teva qualitat de vida.

Dani Badia

Nutricionista de DiR Gimbe.